"אירופה באסיה מברכת את אירופה שבאוויר"

טיסת הצפלין

אחד מהאירועים שתרמו להילת ההרפתקן שדבקה בוולפגנג פון וייזל היתה טיסת הצפלין בשמי ארץ ישראל:

בתאריך 21.3.1929 פרסם העיתון “דואר היום”: “האלוף צפלין ישליך חבילות דואר בארץ ישראל”, ושבין נוסעיו יהיה וייזל, שישליך חבילות עבור קסטלר… 

ארתור קסטלר מלא את מקומו של פון וייזל כשליח של חברת החדשות של אולשטיין בירושלים, ולפני הגעתה של ספינת האויר הפיץ פוסטרים המבטיחים שקל עבור מסירת דבר דואר שיזרקו מהאוויר. כך ידעה כל הארץ ש”בפעם הראשונה מאז 2000 שנה מגיעה ספינת אוויר לא”י ומי נמצא על הסיפון? ד”ר וייזל “שלנו””.

המונים חיכו בהתרגשות לנס המעופף בשמי הארץ. ספינת האוויר הגרמנית, “הגרף צפלין” עברה מעל תל אביב בדיוק בעת חגיגות העדליידע בפורים, ו-3 שקי הדואר הושלכו לארץ יחד עם 30 קילו קונפטי שפוזרו על ראשי החוגגים בברכת נוסעי הצפלין. 

היה זה אירוע היסטורי. שרים בממשלת גרמניה ורמי מעלה אחרים השתתפו בטיסה המדוברת. עיתונים ברחבי העולם ליוו את טיסת הצפלין בכתבות יומיות. ד”ר וולפגנג פון וייזל השתתף בטיסה גם כנציג אולשטיין וגם כרופא הספינה, וכמו בכל דבר שעשה, גם הטיסה של הצפלין מגרמניה, דרך צרפת, שוייץ, יוון וסוריה ומעל ארץ ישראל ומצרים נוצלה בידיו ליחסי ציבור עבור המפעל הציוני. בין הייתר דאג שקרן היסוד תשלח ארגז יין “כרמל מזרחי”, אותו שתו מעל ים המלח “לחיי מדינת היהודים”. קפטן ספינת האוויר, ד”ר אקנר, שלח מכתב תודה ליו”ר קרן היסוד: 

נשיא יקר, ברצוני להודות לך על בקבוקי יין פלשתינה שתרמת לנו בנדיבות לנסיעת האוריינט. שתינו את היין כשהיינו במעוף מאד מרשים מעל ים המלח לכיוון ירושלים וכשהתרוממנו בנסיעה מרשימה מאד מים המלח לכיוון ירושלים והיינו נרגשים בתוכנו מהחוויה המוזרה ועמדנו שוב מעל עיר הבירה הזוהרת של הארץ ושמענו את הצהלה של האוכלוסייה שהגיעה עד אלינו. זו הייתה שעה חגיגית שמצאה את קדושתה בהתאמה בטיפה האצילית.

גם סביב האירוע התמים לכאורה הזה התחוללו מאבקים פוליטיים, הן במישור הציוני והן במישור הבינלאומי. 

לחומר נוסף
למאמרים

עם אחיו, נעומי וילד

נעומי בפורט סעיד

נעומי בפורט סעיד

לא יתן להעתיק תכנים מאתר זה

Skip to content