Erloeser, Wien 1919
משיח, וינה 1919 דרמה בחרוזים אודות בר כוכבא חוקרת את הפסיכולוגיה של מי שמונע על ידי תחושת שליחות להציל את עמו. פון וייזל כתב טיוטה ראשונה בהיותו בחזית במלחמת העולם ה-1 . לאחר המלחמה הוציא את החלק הראשון לאור בהוצאה פרטית.
Der Kampf um das heilige Land. Palästina von heute, Verlag Ullstein, Berlin 1928
המאבק על הארץ הקדושה. פלשתינה היום בהוצאת אולשטיין ברלין 1925, מביא את רשימותיו של פון וייזל מהחיים בפלשתינה של שנות ה-20 של המאה ה-20, וכן שוטח את המאבק על הארץ הקדושה, ” הפעם לא, משום שהיא ‘קדושה’ כי אם יותר משום שהיא – בין הלבנון ותעלת סואץ – המפתח של שלוש יבשות, הגשר בין אסיה, אפריקה ואירופה.” בין היהודים והערבים ובין אירופה ואסיה, ואת התפתחות הבעיה הפלשתינית במכלול הפוליטיקה של האימפריה הבריטית.
Zwischen dem Teufel und dem Roten Meer: Fahrten und Abenteuer in Westarabien, Brochaus, Leipzig 1927
בין השטן והים האדום, הוצאת ברוקהאוז ליפציג, 1927 מתאר את מסעותיו והרפתקאותיו של פון וייזל במפרץ ערב ואת מפגשיו עם מנהיגים פוליטיים, מלכים ונסיכים בשנים 1925-27 וניסיונותיו לגשר את הציונות לעולם הערבי.
Allah ist gross: Niedergang und Aufstieg der islamischen Welt von Abdul Hamid bis ibn Saud (Verlag Dr. Rolf Passer Leipzig – Wien 1936)
אללה אכבר: הירידה והעליה של העולם המוסלמי מאבדול חמיד עד איבן סעוד, שיצא לאור ב-1936 על ידי הוצאת פסר וינה, מצייר בצבעוניות את ההיסטוריה של התפשטות האיסלם והתנוונותו, ומנבא את עתידו של העולם המוסלמי, ואת שובה של המלחמה בין האיסלם והמערב על אדמת אירופה.
וולפגנג פון וייזל, רופא וינאי וכתב מיוחד בקונצרן העיתונות אושלטיין לענייני המזרח הקרוב וארצות האיסלם, ומראשי הציונות, חבר בספרו השלישי בנושא האיסלם לאסד ביי (לב נוסנבאום), סופר מצליח וידוען בחוג הנוצץ של שנות השלושים בברלין ופריז. הספר זכה להצלחה רבה. ב-2002 יצאה הוצאה מחודשת של הספר על ידי הוצאת Matthes & Seitz , ברלין.
Er Macht sich Sorgen um die Juden
בתרגום מלולי: הוא מודאג בגלל היהודים – רומן שהתפרסם בעברית בהמשכים בעיתון “הירדן” תחת השם “קרב בגלבוע” ובגרמנית בעיתון הציוני “מדינה עברית” בפראג בשנת 1938. החלק השני של הרומן אבד כשמשפחת פון וייזל ברחה מפריז עם קריסת הצבא הצרפתי במלחמת העולם ה-2. הרומן שהינו בעל מרכיבים אוטוביוגרפים מתאר את חיי הישוב בתחילת המאה ה-20 ואת החלוצים במאבקם נגד הפורעים הערבים.
אומה ומולדת – מבחר הספור על גבורה ואהבת מולדת, הוצאת “חזון בע”מ” תל אביב 1946
אסופת סיפורים ומאמרים בעריכת זאב פון-ויזל וירחמיאל וירניק.
תשעים ושנים ימי מעצר וצום, יומן אסיר ציון,הוצאת נ. טברסקי תל אביב 1947
מתעד את מעצרו במבצע “שבת השחורה” ב29 ביוני, 1946 ואת שביתת הרעב שלו בת 28 יום כמחאה נגד השרירותיות הזדונית של ההנהגה הבריטית בארץ. זהו מסמך היסטורי ותרבותי חשוב לתקופה חשובה בתולדות היישוב העברי בא”י, עדות ראשונית ומקור רב ערך להבנת התקופה, ולחקר מאבק הקוממיות של עם ישראל בארצו, שהוביל להקמת מדינת ישראל, עשיר בתיאורים של הווי החיים שהתפתח במחנה לטרון, היחסים בין העצורים, אנשי אצ”ל והתנועה הרוויזיוניסטית מצד אחד, לבין העצורים מבין אנשי “ההגנה” והסוכנות היהודית מן הצד השני.
האישלם ואנגליה הוצאת א. מוזס תא אביב תש”י (1950)
כרך ראשון מתוך 3 שהיו מתוכננים להתפרסם. הכרך הראשון הביא חלקים מהספר “אללה אכבר” שיצא לאור ב-1936 שכלל סקירה של תולדות האיסלם ומסעות הכיבוש שלו. החלק השני היה אמור לכלול את תולדות האיסלם ברוסיה הסובייטית, פרס, אפגניסטאן, הודו… ואזורים נוספים. החלק השלישי היה אמור לדון במדינות הליגה הערבית, ארץ ישראל ובעיות הנפט. כתב היד נמצא בעיזבונו.
ספר התותחנים
(כתב עת) מחקר שהוזמן בידי קצין התותחנים הראשי בסוף מלחמת השחרור. פון וייזל עבד על התחקירים במשך שנתיים. כתב העת היה גנוז בארכיון צה”ל במשך שנים רבות. לאחרונה עבר עריכה בתקווה שיצא לאור.
בסוף 1949 הטיל מפקד חיל התותחנים, שמואל אדמון, על סרן זאב פון וייזל “לעבד את החומר ההיסטורי על פעולות חיל התותחנים הישראלי החל מזמן המאורעות ב-1947 – קרי, למחרת החלטת האו”ם..”
פון וייזל נפגש עם כל קצין שנטל חלק בקרבות, תחקר אותו ארוכות, וכתב את עדותו. הספר נכתב לפי מתודולוגיה כרונולוגית ומבצעית. החל מלידת החיל, התארגנותו, ולא פסח על אף חזית ועל אף אתר מלחמתי בו השתתף חיל התותחנים.
בהקדמה הוא כתב: בשביל עמנו היו הימים הראשונים של המלחמה לא רק נס מתמיד וחוזר בכל יום, אלא גם הזדמנות לחדש שהיינו בכל יום בכל עת ובכל שעה. את התותח הראשון שירה; את הסוללה הראשונה שיצאה; את אווירון האויב הראשון שנפל; את הטנק הראשון שנלקח; כל אלה נהפכו לאירועים היסטוריים בתוך עמנו, וחובתנו הייתה לרשום אותם בדייקנות ובאמונה.
Exodus
אקסודוס (כתב עת) עוסק ביציאת מצרים התנ”כית ומשמעותה בעת המודרנית.
Von Marquis de Sade bis Adolf Hitler, Die Philosophie des Sadismus als System der Polotik
(כתב עת) עוסק בהשוואה בין כתביו של המרקיז דה סאד ואמירות של היטלר. הספר הוזמן מטעם משרד המלחמה הצרפתי. ימים ספורים לאחר פרסום הידיעה על הוצאתו לאור, פלשו הנאצים לצרפת. פון וייזל ומשפחתו נאלצו לשרוף כל מה שלא יכלו לקחת איתם וברחו בפריז למרסיי. הם עלו על האנייה האחרונה שיצאה ממרסיי בדרכם חזרה הביתה. כתב היד שנמצא ברשותי הינו שיחזור של כתב היד המקורי.
לא יתן להעתיק תכנים מאתר זה